Groente is cool! Winactie + heerlijk voedselzandloper recept!

appelperentaart 200pxGroenten cool? Ja!
Dat bewijst dit ontzettend leuke kookboek met Voedselzandloper recepten van Margriet Vonk. 
 
De buitenkant van het boekje spreekt al enorm aan vanwege de gezellige foto en de sprekende kleuren, de binnenkant staat vol met heerlijke recepten.
 
Allemaal voedselzandloper proof. Dus zo min mogelijk brood, aardappelen, pasta en rijst en alle geraffineerde suikers worden vervangen voor natuurlijke zoetmakers. 
Wat overblijft is een hoofdrol voor groenten, fruit, peulvruchten, havermout, boekweitmeel en quinoa. En tal van heerlijke voedingsmiddelen in de bijrol uiteraard! 
 
Veel gezinnen vinden het lastig om meer groenten te eten en juist daarom spreekt dit boekje mij zo aan. Het staat vol met echt heel toegankelijke recepten die ook de kids zullen aanspreken. 
Wat dacht je bijvoorbeeld van zoete aardappelboten? Drie verschillende recepten voor pizza, hartige taarten, tal van heerlijke soepjes en heel veel heerlijke pompoenrecepten die zeker in dit seizoen van pas komen! 
Alle recepten zijn ingedeeld op seizoen, heel handig en overzichtelijk! 
Niet alleen hartig, maar ook zoet komt uitgebreid aan bod.
Zo wilde mijn dochter, nu het herfstvakantie is, dolgraag de appel-perentaart met walnoten bakken. Geen probleem natuurlijk!
En lekker dat ie is!
Hier is het recept:
Wat heb je nodig? 
voor het deeg: 
175 gr havermout
125 gr amandelmeel
100 gr gesmolten kokosvet
2 el water
1 ei 
snufje zout
Voor de vulling: 
totaal 1 kilo appels en handperen
1 ei
limoensap
2 el kokosbloesemsuiker
kaneel
1 handje walnoten
Zo maak je het:
Meng in een kom havermout, amandelmeel, gesmolten kokosvet, ei en een snuf zout. Maak er een deeg van. Vet een springvorm (20-22 cm) in (wij gebruiken een ondiepe pizzavorm, de doorsnee is groter, maar het werkt prima!) Druk het deeg in de vorm en maak een opstaande rand. Houd eventueel wat deeg apart om de bovenkant mee te bekleden. Zet de vorm in de koelkast. 
Hak de walnoten, snij de appels en peren (wij hebben ze niet geschild) en klop het ei vast los. Druppel het limoensap over het fruit. Strooi de kokosbloesemsuiker erover en lekker veel kaneel. Beleg de taartbodem met een laag fruit. Strooi hierover wat rozijnen en de helft van de walnoten en maak nog zo’n laag. 
Draai rolletjes van het overgebleven deeg en maak hiermee een patroon op de taart. Bestrijk dit met het losgeklopte ei. Bak de taart af in 30 minuten op 180 graden. 
Wil jij kans maken op het boek: Groente is cool! Dat kan! 
Laat hieronder een reactie achter waarom jij wilt winnen. Neem ook eens een kijkje op de website http://www.voedselzandloper-recepten.nl/ en wordt lid van de facebookgroep
Zondagavond 25 oktober kies ik een winnaar uit onderstaande reacties.
 
Heb jij niet gewonnen en wil je het boek toch graag bestellen? Je vindt het hier: Groente is cool!
 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...