Wat is een BIG-herregistratie?

De BIG-herregistratie is een verplichting voor alle beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg in Nederland. Deze herregistratie is bedoeld om ervoor te zorgen dat de beroepsbeoefenaren op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en vaardigheden in hun vakgebied en dat zij deze ook toepassen in hun werk.

De herregistratie BIG bestaat uit drie onderdelen: het verplicht aantal opleidingspunten, het afleggen van een herregistratie-examen en het aantonen van beroepservaring.

Opleidingspunten

Om aan de verplichte opleidingspunten te voldoen, moeten beroepsbeoefenaren een bepaald aantal opleidingspunten behalen gedurende een periode van vijf jaar. Dit kan bijvoorbeeld door het volgen van cursussen, congressen of andere opleidingsactiviteiten. Deze opleidingspunten moeten relevant zijn voor het beroep en moeten worden aangetoond met certificaten of bewijzen van deelname.

Herregistratie-examen

Naast het behalen van opleidingspunten moeten beroepsbeoefenaren ook slagen voor het herregistratie-examen. Dit examen test de kennis en vaardigheden van de beroepsbeoefenaar en is bedoeld om te bepalen of zij voldoen aan de eisen die gesteld worden aan hun beroep. Het examen wordt afgenomen door het College voor Zorgverzekeringen.

Beroepservaring

Tot slot moeten beroepsbeoefenaren ook aantonen dat zij voldoende beroepservaring hebben opgedaan. Dit kan bijvoorbeeld door het aantonen van werkervaring in het beroep of door het afleggen van een praktijktoets.

De BIG-herregistratie is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat beroepsbeoefenaren up-to-date blijven en voldoen aan de eisen die gesteld worden aan hun beroep. Zo kunnen zij de beste zorg verlenen aan hun patiƫnten en cliƫnten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *